skip to Main Content

 

CBK Zeeland nodigt u uit voor een lezing van
Christien Brinkgreve en Eric Koenen

 

Programma
dinsdagavond 31 oktober 2017, 19:30 uur
locatie CBK Zeeland, Balans 17 te Middelburg (let op: is gewijzigd)

  • 19:30 inloop met koffie/thee
  • 19:50 inleiding door Kathrin Ginsberg, directeur CBK Zeeland
  • 20:00 lezing Christien Brinkgreve ‘Kunst voorbij de façade’
  • 20:45 mogelijkheid tot vragen stellen
  • 21:00 pauze met koffie/thee
  • 21:30 lezing Eric Koenen ‘Kunst als taal voor de onderstromen’
  • 22:15 mogelijkheid tot vragen stellen
  • 22:30 afsluiting

 

toegang gratis
aanmelden vóór 25 oktober via info@cbkzeeland.nl

‘We houden ons beiden in ons werk, ieder op een eigen manier, bezig met façades, en wat daar onder of achter verborgen ligt. Met de eisen van de tijd waarover niemand meer nadenkt omdat het zo vanzelfsprekend is, en vanzelfsprekend maakt vanzelfzwijgend. Met de verborgen patronen in cultuur en organisaties waarvan niemand zich meer bewust is, maar die een taai leven leiden en ontwrichtend kunnen werken. En de vrijheid van denken, de energie en de creativiteit ernstig kunnen belemmeren. En beiden maken we in ons werk gebruik van kunst. Eric vooral van beeldende kunst: hij gebruikt beelden als een manier om bij die diepere lagen te komen. Christien gebruikt de beeldende taal van poëzie en literatuur in haar werk, omdat daarin soms op een diepere manier een waarheid tot uiting komt dan in wetenschappelijke teksten.’

Christien Brinkgreve is emeritus hoogleraar Sociale Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Ze studeerde sociologie (met als bijvakken psychologie, geschiedenis en filosofie), en heeft naast haar universitaire werk altijd geschreven voor een breder publiek. Haar onderwerpen passen in een brede thematiek, die verschillende vakgebieden beslaat.

 

 

 

Eric Koenen studeerde sociale wetenschappen en economie in Nijmegen en Rotterdam, bedrijfskunde, changemanagement en boardroom-dynamics in de VS. In 2007 besluit hij na een lange periode van lijnverantwoordelijkheid bij diverse grote organisaties in het bedrijfsleven te stoppen.Sindsdien begeleidt hij Raden van bestuur, RvC’s, directieteams en topmanage mentteams met toekomstscenario en innovatie, strategie-, vernieuwings-, fusie- en integratieprocessen.

 

 

Naar de Façade 2017 homepage

Naar alle activiteiten

 

Back To Top